Menu
Przystawki
Tatar wołowy
polędwica wołowa / pumpernikiel / maślak / korniszon /
szalotka / majonez ziołowy / musztarda francuska / masło
53 zł
Pyrka z gzikiem
ziemniak / wędzony twaróg z Krasnegostawu /
boczniak mikołajkowy / ikra z pstrąga / orzech włoski / koper
34 zł
Ośmiornica
hummus z czarnej fasoli / tortilla ziemniaczana /
majonez z chorizo / salsa z gruszki / kolendra
64 zł
Karczoch
burrata / topinambur / frisee / orzech laskowy / nasturcja /
musztardowiec / rajskie jabłko w Cydrze Lubelskim
43 zł
Grasica
czarna soczewica / brukiew / jarmuż / krokiet cielęcy /
piana z soku z pigwowca z Końskowoli / demi - glace
45 zł
Mule
cebula / czosnek / chilli / imbir / seler naciowy /
białe wino / masło / natka pietruszki
48 zł
Deska włoskich mięs i serów
89 zł
Sharer
Vitello tonato z rukolą i grzankami pszennymi
Sałatka z burakiem, fetą, sosem balsamicznym i orzechami włoskimi
Panierowane serca karczochów z mirabelkowym aioli
Brokuł gałązkowy z prażonymi migdałami i palonym masłem
Wołowe pulpety w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią
Domowe pieczywo pszenne
150 zł
Sharer owoców morza
Ośmiornica / mule / krążki z kałamarnicy / krewetki torpedo /
patatas bravas / aioli mirabelkowe / salsa verde / oliwki Nocellara
180 zł
Zupy
Rosół lubelski
kasza manna / szarpana kaczka / warzywa korzeniowe /
olej roztoczański / natka pietruszki
29 zł
Krem z dyni
kiszona dynia / soczewica / chips z Pecorino /
espuma z mleka kokosowego
32 zł
Zupa rybna
Halibut / kombu / dynia / topinambur /
mleko kokosowe / warzywa korzeniowe
36 zł
Makarony
Tagliatelle
boczniak / szalotka / czosnek / śmietanka /
pasta truflowa / natka pietruszki
49 zł
Ravioli
szarpana kaczka / por / chilli / imbir / rozmaryn / masło /
pasternak / piana pomarańczowa / szałwia / pestki dyni
52 zł
Sałatki
Z łososiem
sałata rzymska / frisee / ośmiornica / jajo przepiórcze /
mango / sezam / granat / dressing z bergamotki
49 zł
Z pastrami
dynia piżmowa / pastrami / szpinak / cykoria / sałata rzymska /
kasztany / granat / vinaigrette z granata
46 zł
Dania główne
Bażant
filet / noga / półgęsek / babka ziemniaczana /
brukselka / chutney śliwkowy /
jus drobiowy na soku jabłkowym ze Szczepanówki
89 zł
Porchetta
boczek rolowany / czosnek niedźwiedzi / brokuł / dżem jabłkowy /
puree ziemniaczano-chrzanowe / salsa verde
56 zł
Sandacz
skorzonera / topinambur / jarmuż / czarna rzepa /
sos grenobloise na occie z czarnego bzu z Bełżca
68 zł
Tagliata
tuńczyk / tartaletka / czerwona soczewica / ratatouille /
veloute rybne / sezam / nasturcja
79 zł
Borlotto
pęczak / dynia / migdały / boczniak cytrynowy / por / jarmuż /
kasztan / cytryna / szałwia
43 zł
Stek z polędwicy wołowej
polędwica / ziemniak / rozmaryn / mięta / boczniak mikołajkowy /
brukselka / salsa z pigwy / szalotka / sos chasseur
149 zł