Menu

 

 

Przystawki

 

Tatar wołowy

polędwica wołowa / pumpernikiel / maślak / korniszon /

szalotka / majonez ziołowy / musztarda francuska / masło

53 zł 

 

Pyrka z gzikiem

ziemniak / wędzony twaróg z Krasnegostawu /

boczniak mikołajkowy / ikra z pstrąga / orzech włoski / koper

34 zł

 

Ośmiornica

hummus z czarnej fasoli / tortilla ziemniaczana /

majonez z chorizo / salsa z gruszki / kolendra

64 zł

 

Karczoch

burrata / topinambur / frisee / orzech laskowy / nasturcja /

musztardowiec / rajskie jabłko w Cydrze Lubelskim

43 zł

 

Grasica

czarna soczewica / brukiew / jarmuż / krokiet cielęcy /

piana z soku z pigwowca z Końskowoli / demi - glace

45 zł

 

Mule

cebula / czosnek / chilli / imbir / seler naciowy /

białe wino / masło / natka pietruszki

48 zł 

 

Deska włoskich mięs i serów

89 zł

 

Sharer

Vitello tonato z rukolą i grzankami pszennymi

Sałatka z burakiem, fetą, sosem balsamicznym i orzechami włoskimi

Panierowane serca karczochów z mirabelkowym aioli

Brokuł gałązkowy z prażonymi migdałami i palonym masłem

Wołowe pulpety w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią

Domowe pieczywo pszenne

150 zł

 

Sharer owoców morza

Ośmiornica / mule / krążki z kałamarnicy / krewetki torpedo /

patatas bravas / aioli mirabelkowe / salsa verde / oliwki Nocellara

180 zł

 

 

 

Zupy

 

Rosół lubelski

kasza manna / szarpana kaczka / warzywa korzeniowe /

olej roztoczański / natka pietruszki

29 zł

 

Krem z dyni

kiszona dynia / soczewica / chips z Pecorino /

espuma z mleka kokosowego

32 zł

 

Zupa rybna

Halibut / kombu / dynia / topinambur /

mleko kokosowe / warzywa korzeniowe

36 zł

 

 

 

Makarony

 

Tagliatelle 

boczniak / szalotka / czosnek / śmietanka /

pasta truflowa / natka pietruszki

49 zł 

 

Ravioli

szarpana kaczka / por / chilli / imbir / rozmaryn / masło /

pasternak / piana pomarańczowa / szałwia / pestki dyni

52 zł

 

 

 

Sałatki 

 

Z łososiem

sałata rzymska / frisee / ośmiornica / jajo przepiórcze /

mango / sezam / granat / dressing z bergamotki

49 zł

 

Z pastrami 

dynia piżmowa / pastrami / szpinak / cykoria / sałata rzymska /

kasztany / granat / vinaigrette z granata

46 zł

 

 

 

Dania główne

 

Bażant

filet / noga / półgęsek / babka ziemniaczana /

brukselka / chutney śliwkowy /

jus drobiowy na soku jabłkowym ze Szczepanówki

89 zł

 

Porchetta

boczek rolowany / czosnek niedźwiedzi / brokuł / dżem jabłkowy /

puree ziemniaczano-chrzanowe / salsa verde

56 zł

 

Sandacz

skorzonera / topinambur / jarmuż / czarna rzepa /

sos grenobloise na occie z czarnego bzu z Bełżca

68 zł

 

Tagliata

tuńczyk / tartaletka / czerwona soczewica / ratatouille /

veloute rybne / sezam / nasturcja

79 zł

 

Borlotto

pęczak / dynia / migdały / boczniak cytrynowy / por / jarmuż /

kasztan / cytryna / szałwia

43 zł

 

Stek z polędwicy wołowej

polędwica / ziemniak / rozmaryn / mięta / boczniak mikołajkowy /

brukselka / salsa z pigwy / szalotka / sos chasseur

149 zł