Menu
Przystawki
Tatar wołowy
polędwica wołowa / pumpernikiel / marynowana kurka / korniszon /
szalotka / majonez ziołowy / magi na szpiku wołowym
53 zł
Wątróbka cielęca
polenta / jarmuż / konfitowana cebula / groszek / żel z bergamotki /
aroniowy demi-glace / szczypiorek
45 zł
Ośmiornica
hiszpańska tortilla / hummus z czarnej fasoli / salsa gruszkowa /
emulsja z chorizo / suszony pomidor / oliwa z kolendry / kolendra
59 zł
Boczniak mikołajkowy
puree z topinamburu / grillowany topinambur / żel z czarnego czosnku /
marynowane orzechy włoskie / olej rozmarynowy / nasturcja
38 zł
Przegrzebki
carpaccio z buraka / rukola / grillowana mandarynka / kawior z pstrąga /
vinaigrette z melasy z granatu / groszek wąsaty
65 zł
Mule
cebula / czosnek / chilli / imbir / seler naciowy / białe wino /
masło / natka pietruszki
45 zł
Deska włoskich mięs i serów
84 zł
Sharer
Wołowe espanadas z dipem z papryczek chipotle
Chorizo z cieciorką w pomidorach San Marzano
Tortilla ziemniaczana z serem Manchego
Korniszony z chilli i szynką Crudo
Papryczki czereśniowe z serkiem
Cytrusowe aioli / dżem z prosiaka / oliwki Nocellara / domowe pieczywo
150 zł
Sharer owoców morza
ośmiornica / mule / krążki z kałamarnicy / krewetki /
toskańskie ziemniaki / domowy ketchup / salsa verde / oliwki Nocellara
180 zł
Zupy
Rosół lubelski
kostka z kaszy mannej / szarpana kaczka /
warzywa korzeniowe brunoise / lubczyk
29 zł
Consomme grzybowe
salsa z grzybów shitake / crème fraîche /
krokiet z wędzonego ziemniaka / natka pietruszki
32 zł
Francuska zupa cebulowa
białe wino / żebro wołowe w glazurze z piwa Koźlak /
bagietka / ser gruyere / tymianek
33 zł
Lohikeitto
konfitowany łosoś / terrina marchewkowa /
duszony por / oliwa koperkowa
34 zł
Makarony
Pappardelle
boczniak mikołajkowy / sos grzybowo-sojowy / prażone kasztany / czosnek /
śmietanka / Grana Padano / tymianek / natka pietruszki
39 zł
Cappelletti
szyjki rakowe / krewetki / szalotka / ośmiorniczka baby / fenkuł /
sos maślany na prosecco / estragon
52 zł
Strozzapreti
szarpana kaczka / sos jabłkowo-żurawinowy / jarmuż / brukselka /
Pecorino Romano / orzechy pini / żurawina w Amaretto / szczaw krwisty
44 zł
Sałatki
A'la Cezar
grillowana sałata rzymska / kurczak w boczku / sardela w cieście /
suszony pomidor / ciabatta / tarte żółtko / emulsja z parmezanu / mikro zioła
43 zł
Z dynią
dynia Muskat / boczniak w tempurze / glazura z Ponzu / sałata rzymska / rukola /
pieczony kolorowy burak / granat / orzechy laskowe / dressing z rokitnika /
mikro zioła / chips z pecorino / vinaigrette z krwistej pomarańczy
40 zł
Dania główne
Pierś z kaczki
pâté en croûte / pistacje / żurawina /
marynowana gruszka / karmelizowane ziarna dyni /
brukselka w glazurze z Cydru lubelskiego / szczawik zajęczy
66 zł
Comber jagnięcy
krem z buraka / brokuł / sos z Porto / łubin /
pralina z kasztana w orzechach laskowych /
żółty burak w syropie z pędów sosny z Naszej Tłoczni
89 zł
Dorsz skrei
gnocchi dyniowe / puree z białej rzodkwi /
duszony pak choi / shiso /
vinaigrette z szalotki i solonego dorsza
na occie jabłkowym ze Szczepanówki
68 zł
Batat
chilli sin carne / białe risotto / tajska bazylia / olej chilli
45 zł
Stek z polędwicy wołowej
dynia Hokkaido / pieczona skorzonera w cytrusach /
tarciuch / masło cafe de paris
139 zł