Menu

 

 

Przystawki

 

Tatar wołowy

pumpernikiel / kurka / korniszon / szalotka /

majonez ziołowy / musztarda francuska / masło

53 zł 

 

Szparagi

szczaw / jajo w koszulce / młody ziemniak /

parmezan / tapioka / szczawik krwisty

38 zł

 

Ośmiornica

glazura tonkatsu / puree ziemniaczane / nowalijki /

chimmichurri / mikro pak choi

59 zł

 

Ceviche z pstrąga z Pustelni

  rabarbar / jeżyna / rzepa arbuzowa /

kawior z pstrąga / amarantus

46 zł

 

Mule

cebula / czosnek / chilli / imbir / seler naciowy /

białe wino / masło / natka pietruszki

48 zł 

 

Deska włoskich mięs i serów

89 zł

 

Sharer

Tortilla z wiosenną sałatką z kurczakiem i pesto bazyliowym

Żeberka wieprzowe w glazurze miodowo-sojowej

Roladki z botwinki z twarogiem krasnostawskim

Pikantna sałatka z ogórka z olejem sezamowym

Krokiety z szynką crudo i sosem Mornay

Domowe pieczywo pszenne

150 zł

 

Sharer owoców morza

Ośmiornica / mule / krążki z kałamarnicy / krewetki /

szafranowe risotto / aioli z bergamotką / salsa verde / oliwki Nocellara

180 zł

 

 

Zupy

 

Rosół lubelski

kostka z kaszy mannej / szarpana kaczka /

warzywa korzeniowe brunoise / lubczyk

29 zł

 

Botwinkowa

zakwas z buraka  / botwinka / jajo na twardo

32 zł

 

Chowder

agnolotti / pstrąg / białe szparagi / prosecco /

cebulka dymka / trybula

34 zł

 

 

 

Makarony

 

Banh pho

kaczka / rabarbar / pak choi / sezam / galangal /

kolendra / sos pomarańczowo-maślany

44 zł

 

Ravioli

zielone szparagi / kozi twaróg / czosnek niedźwiedzi /

ziarna słonecznika / maślanka z Piask

48 zł

 

Linguine

bisque / krewetki Black Tiger / cytryna /

fenkuł / cukinia / kwiaty jadalne

52 zł

 

 

Sałatki 

 

Z łososiem

sałata rzymska / frisee / ośmiornica / jajo przepiórcze /

mango / sezam / granat / dressing z bergamotki

48 zł

 

Z młodym burakiem

młode liście / tofu / gryczana tempura /

kozi ser z Amaltei / pomarańcza / orzech włoski /

miód gryczany / ocet z kwiatów czarnego bzu z Bełżca

 

45 zł

 

 

Dania główne

 

Comber z królika

szynka parmeńska / mus z pasternaku /

boczniak cytrynowy / młoda marchew /

oliwa z naci marchwi / jus drobiowy na agreście

66 zł

 

Barwena

komosa ryżowa / twaróg z Krasnegostawu /

cukinia / biały szparag / rukiew wodna /

beurre-blanc z mniszkiem lekarskim

68 zł

 

Policzki wołowe

kasza bulgur / kapusta włoska / pasternak /

biała rzepa / chrupiące kapary /

sos z owoców czarnego bzu na soku z Naszej Tłoczni

79 zł

 

Bakłażan

hummus z ciecierzycy / banadurah harrah / rzodkiewka /

granat / karmelizowane pestki dyni / oliwa miętowa

46 zł

 

Stek z polędwicy wołowej

młode ziemniaki / białe i zielone szparagi / 

młoda marchew / sos béarnaise

139 zł