Menu

 

 

Przystawki

 

Tatar wołowy

polędwica wołowa / pumpernikiel / marynowana kurka / korniszon /

szalotka / majonez ziołowy / magi na szpiku wołowym

53 zł 

 

Wątróbka cielęca

polenta / jarmuż / konfitowana cebula / groszek / żel z bergamotki /

aroniowy demi-glace / szczypiorek

45 zł

 

Ośmiornica

hiszpańska tortilla / hummus z czarnej fasoli / salsa gruszkowa /

emulsja z chorizo / suszony pomidor / oliwa z kolendry / kolendra

59 zł

 

Boczniak mikołajkowy

puree z topinamburu / grillowany topinambur / żel z czarnego czosnku /

marynowane orzechy włoskie / olej rozmarynowy / nasturcja

38 zł

 

Przegrzebki

carpaccio z buraka / rukola / grillowana mandarynka / kawior z pstrąga /

vinaigrette z melasy z granatu / groszek wąsaty

65 zł 

 

Mule

cebula / czosnek / chilli / imbir / seler naciowy / białe wino /

masło / natka pietruszki

45 zł 

 

Deska włoskich mięs i serów

84 zł

 

Sharer

Wołowe espanadas z dipem z papryczek chipotle

Chorizo z cieciorką w pomidorach San Marzano

Tortilla ziemniaczana z serem Manchego

Korniszony z chilli i szynką Crudo

Papryczki czereśniowe z serkiem

Cytrusowe aioli / dżem z prosiaka / oliwki Nocellara / domowe pieczywo 

150 zł

 

Sharer owoców morza

ośmiornica / mule / krążki z kałamarnicy / krewetki /

toskańskie ziemniaki / domowy ketchup / salsa verde / oliwki Nocellara

180 zł

 

Zupy

 

Rosół lubelski

kostka z kaszy mannej / szarpana kaczka /

warzywa korzeniowe brunoise / lubczyk

29 zł

 

Consomme grzybowe

salsa z grzybów shitake / crème fraîche /

krokiet z wędzonego ziemniaka / natka pietruszki

32 zł

 

Francuska zupa cebulowa

białe wino / żebro wołowe w glazurze z piwa Koźlak /

bagietka / ser gruyere / tymianek

33 zł

 

Lohikeitto

konfitowany łosoś / terrina marchewkowa /

duszony por / oliwa koperkowa

34 zł

 

Makarony

 

Pappardelle

boczniak mikołajkowy / sos grzybowo-sojowy / prażone kasztany / czosnek /

śmietanka / Grana Padano / tymianek / natka pietruszki

39 zł

 

Cappelletti

szyjki rakowe / krewetki / szalotka / ośmiorniczka baby / fenkuł /

sos maślany na prosecco / estragon

52 zł

 

Strozzapreti

szarpana kaczka / sos jabłkowo-żurawinowy / jarmuż / brukselka /

Pecorino Romano / orzechy pini / żurawina w Amaretto / szczaw krwisty

44 zł

 

Sałatki 

 

A'la Cezar

grillowana sałata rzymska / kurczak w boczku / sardela w cieście /

suszony pomidor / ciabatta / tarte żółtko / emulsja z parmezanu / mikro zioła

43 zł

 

Z dynią

dynia Muskat / boczniak w tempurze / glazura z Ponzu / sałata rzymska / rukola /

pieczony kolorowy burak / granat / orzechy laskowe / dressing z rokitnika / 

mikro zioła / chips z pecorino / vinaigrette z krwistej pomarańczy

40 zł

 

Dania główne

 

Pierś z kaczki 

pâté en croûte / pistacje / żurawina /

marynowana gruszka / karmelizowane ziarna dyni /

brukselka w glazurze z Cydru lubelskiego / szczawik zajęczy

66 zł

 

Comber jagnięcy

krem z buraka / brokuł / sos z Porto / łubin /

pralina z kasztana w orzechach laskowych /

żółty burak w syropie z pędów sosny z Naszej Tłoczni 

89 zł

 

Dorsz skrei

gnocchi dyniowe / puree z białej rzodkwi /

duszony pak choi / shiso /

vinaigrette z szalotki i solonego dorsza 

na occie jabłkowym ze Szczepanówki 

68 zł

 

Batat

chilli sin carne / białe risotto / tajska bazylia / olej chilli

45 zł

 

Stek z polędwicy wołowej

dynia Hokkaido / pieczona skorzonera w cytrusach /

tarciuch / masło cafe de paris

139 zł