Menu

 

Przystawki

 

Tatar wołowy

polędwica wołowa / pikle / gorczyca /

majonez ziołowy / masło szpikowe / chips gryczany

52 zł 

 

Carpaccio z pstrąga z Pustelni

gastrique z ogórka / liście botwinki / rzodkiewka /

cebulka dymka / habanero / żel z rabarbaru / musztardowiec

32 zł

 

Ośmiornica

suflet ziemniaczany / kimchi z młodej kapusty / szparagi /

crumble z rukwi wodnej / olej z kolendry

59 zł

 

Szparagi

hummus z białej fasoli / orzech laskowy / cebulka dymka /

jajo poche / grzanka ziołowa / oliwa szczypiorkowa

28 zł

 

Przegrzebki

bearnaise z mango / purée z awokado / salsa z tajskiego mango / soliród

49zł 

 

Mule

cebula / czosnek / chilli / imbir / seler naciowy / białe wino /

masło / natka pietruszki

45 zł 

 

Deska włoskich mięs i serów

79 zł

 

Sharer

papryczki czereśniowe faszerowane serkiem 

szaszłyki cielęce z cukinią i batatem

wolno gotowana baweta z Pniew na szpinaku royale

mini cebularze z makiem i twarogiem z Krasnegostawu

proziaki z szarpaną wieprzowiną rasy Puławskiej

tzatziki / guacamole / cebulka balsamiczna / ajvar

150 zł

 

Sharer owoców morza

krążki z kałamarnicy / ośmiornica / mule klasyczne /

krewetki w cydrze z miętą / szparagi / białe risotto /

cebulka balsamiczna / zielone oliwki / aioli

170 zł

 

Zupy

 

Rosół na przepiórce

pierś z kurczaka kukurydzianego / domowy makaron /

warzywa korzeniowe / natka pietruszki

32 zł

 

Krem groszkowo-szparagowy

piklowany szparag / szczawiowa panna cotta na roślinnej śmietance /

karmelizowany pomidor cherry / galaretka miętowa / groszek czepny

34 zł

 

Caldo de camaron

ośmiorniczka baby / krewetka / młody ziemniak / kiszona marchew /

kompresowany seler naciowy / mini kolendra

37 zł

 

Makarony

 

Linguine

boczniak / cebula / czosnek / sos sojowy / oliwa truflowa /

natka pietruszki / Grana Padano

39 zł

 

Fettuccine

langustynki / krewetki / koniak /

pomidory concasse / mini kukurydza / natka pietruszki

47 zł

 

Ravioli

jagnięcina / groszek / młoda marchew / sos z zielonego pieprzu /

oliwa lubczykowa / dzikie zioła

49 zł

 

Sałatki 

 

Ze szparagami i szynką parmeńską

sałata lodowa / frisee / topinambur / pomidor cherry /

sos holenderski na miodzie majowym

45 zł

 

Z tofu

liście botwinek / panierowana soja / marynowana rzodkiew /

 groszek cukrowy / krem balsamiczny na agreście

42 zł

 

Dania główne

 

Perliczka

konfitowany ziemniak / gnieciony groszek z miętą /

szparagi / młoda marchew / kwiaty jadalne /

jus drobiowy z dwójniakiem Staropolskim

59 zł

 

Grasica cielęca

krem ziemniaczano-jabłkowy / glazura winna /

duszona cebula / Szara Reneta / chips ziemniaczany / 

piana z cydru lubelskiego / olej lawendowy

69 zł

 

Zębacz

białe ragoût z pasternaku / duszony koper włoski /

kompresowany rabarbar / chips z pasternaku /

szczawiowy beurre-blanc / szczawik zajęczy

65 zł

 

Polędwica cielęca 

purée z brukwi / botwinka / młody ziemniak /

chips gryczany / puder z buraka / jus cielęcy

72 zł

 

Stek z selera 

ciasto solne / emulsja z selera / granola orzechowa /

vinaigrettena occie z czarnego bzu z Bełżca /

chips z selera / dzikie zioła

39 zł

 

Stek z polędwicy wołowej

botwinkowy hash-brown / nowalijki / dżem gruszkowy / demi-glace

139 zł